rezervari@napocarent.ro
Telefon 24/7:  +40773725119

Cand schimbam anvelopele masinilor de inchiriat?

07/11/2022

Exista o confuzie printre soferi cu privire la data limita la care este necesar sa utilizam anvelopele de iarna pe drumurile publice. Ce spune legea si cand decidem noi sa schimbam anvelopele masinilor de Rent a Car din Cluj?

Conform Codului Rutier sunt obligatorii anvelopele de iarna pe drumurile acoperite cu gheta, zapada sau polei.

Nerespectarea acestei obligatii privind anvelopele de iarna constituie defapt o contraventie si se sanctioneaza conform codului rutier art.102 alin.1 28 ce se traduce in sanctiune cuprinsa intre 9 si 20 de puncte amenda, adica intre 1305 si 2900 Ron.

Cand schimbam anvelopele la masinile de inchiriat?

Multi soferi folosesc ca punct de reper data de 1 Noiembrie, un fragment dintr-un vechi Cod Rutier modificat insa in urma cu ceva timp. Motivul pentru care legea a fost modificata se datoreaza si schimbarilor climatice. In urma cu 20-30 de ani in luna Noiembrie era deja frig si probabilitate de ninsoare. In prezent insa luna Noiembrie aduce mai mult temperaturi de toamna, iarna incepand abia din luna Decembrie.

Noi cei de la Napoca Rent a Car Cluj Napoca va punem la dispozitie autoturisme non stop, echipate cu anvelope de iarna la momentul oportun. Obisnuim sa schimbam din timp anvelopele pentru a asigura clientilor nostrii siguranta necesara.

Cat costa schimbarea de anvelope?

Pentru schimbul de anvelope, romanii trebuie sa scoata din buzunar sume cuprinse intre 100 si 180 Ron. Preturile sunt calculate in functie de dimensiunea jantelor, astfel ca pentru dimensiunile mici de 14-15 inchi preturile sunt de 100-120Ron, iar pentru jantele de 18-19 Inch preturile sunt cuprinse intre 160-180Ron.
In acest pret este inclusa si echilibrarea jantelor, ce este foarte importanta pentru un comportament rutier bun al autoturismului.

Anvelopele All-Season sunt bune si iarna?

Din punct de vedere legal, aceste anvelope All Season sunt potrivite atat pentru anotimpul cald cat si pentru cel rece. In testele de performanta, acestea au indici buni in ambele variante, insa nu exceleaza in nici una dintre ele. Pentru o siguranta sporita, se recomanda folosirea anvelopelor dedicate pentru Iarna. Dar asta tine si de stilul de condus, distantele parcurse si zona in care locuiesti. In zone urbane, putin probabil sa simti o diferenta, insa in zonele rurale slab circulate unde ajunge sa se depuna multa zapada pe carosabil cu siguranta vei intampina probleme.

Rent a Car Cluj Napoca

Echipa NapocaRent cu o experienta de 3 ani in domeniul de Rent a Car va pune la dispozitie o flota de autoturisme cu o vechime de maxim 5 ani, avand toate serviciile incluse.
REZERVA O MASINA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram