rezervari@napocarent.ro
Telefon 24/7:  +40773725119

Când Sunt Necesare Anvelopele de Iarnă?

15/11/2023

Fiecare șofer responsabil știe că siguranța pe drumuri este crucială, mai ales în sezonul rece. Cu toate acestea, mulți șoferi se întreabă când este momentul potrivit pentru a trece la anvelopele de iarnă. E important să înțelegem că, în România, obligativitatea echipării autoturismului cu anvelope de iarnă este o măsură crucială pentru a evita accidentele pe drumuri alunecoase.

Obligația echipării autoturismului cu anvelope de iarnă în România

Conform legislației din Romania, fiecare autoturism înmatriculat trebuie să fie echipat cu anvelope de iarnă în momentul în care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Nu există o dată anume pentru această obligație.

Această regulă este instituită pentru a proteja atât șoferii, cât și ceilalți participanți la trafic, asigurând o aderență corespunzătoare pe drumuri acoperite de zăpadă și gheață. Neglijarea acestei obligații poate duce la amenzi considerabile și, mai important, la riscuri majore pentru siguranța ta și a celorlalți.

Mituri despre anvelopele de iarnă

Există numeroase mituri în jurul anvelopelor de iarnă, care pot confuza mulți șoferi. Unul dintre aceste mituri este că anvelopele de iarnă sunt necesare doar atunci când ninge. Adevărul este că acestea sunt esențiale nu numai pe drumuri acoperite de zăpadă, ci și pe suprafețe umede și alunecoase. Anvelopele de iarnă sunt proiectate special pentru a oferi o tracțiune optimă în condiții de iarnă, iar aceasta include și ploaie și polei.

Un alt mit comun este că anvelopele de iarnă sunt la fel ca cele de vară. În realitate, anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale, cu un model de bandă de rulare special conceput pentru a face față condițiilor dificile de iarnă. Aceasta înseamnă că acestea oferă o aderență mai bună și o distanță mai scurtă de frânare în comparație cu anvelopele de vară, în condiții de temperaturi scăzute și umiditate ridicată.

 

Alegerea anvelopelor de iarnă potrivite pentru autoturismul tău este o decizie esențială pentru siguranța ta pe drumurile de iarnă din România. Nu doar că respectarea obligativității echipării autoturismului cu anvelope de iarnă este importantă din punct de vedere legal, dar aceasta poate face, de asemenea, diferența dintre un drum sigur și unul periculos. Investiția în anvelope de iarnă de calitate este investiția în siguranța ta și a celor dragi. Așadar, nu lua această decizie la întâmplare; alege anvelopele de iarnă potrivite și bucură-te de o experiență sigură și fără griji în timpul iernii.

 

Toate masinile inchiriate din Flota Napoca Rent a Car Cluj  sunt echipate cu anvelope de iarna cu indici foarte buni de performanta, intrucat siguranta dumneavoastra este foarte importanta pentru noi!

Rent a Car Cluj Napoca

Echipa NapocaRent cu o experienta de 3 ani in domeniul de Rent a Car va pune la dispozitie o flota de autoturisme cu o vechime de maxim 5 ani, avand toate serviciile incluse.
REZERVA O MASINA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram