rezervari@napocarent.ro
Telefon 24/7:  +40773725119

Cum intretinem flota masini de inchiriat

02/09/2022

Napoca Rent a Car Cluj este deja pe piata inchirierilor auto din Cluj de peste doi ani, ajungand la o flota diversificata de masini de inchiriat.

Va prezentam in acest articol lucrarile de mentenanta si intretinere periodice pe care le efectuam tuturor autoturismelor din flota noastra de Rent a Car Cluj. Aceste lucrari ar trebui efectuate de catre orice posesor de autoturism.

Operatiuni periodice efectuate la toate masinile din parc

Ready-for-Rent - Inainte si dupa fiecare inchiriere

Fiind o companie cu destinatia de Rent a Car trebuie sa ne asiguram intotdeauna ca masinile din flota noastra sunt intr-o stare foarte buna de functionare.
De aceea masinile sunt verificate atent inainte si dupa fiecare inchiriere. Se verifica integritatea interioriului/exterioriului si nivelul lichidelor de sub capota (Ulei, Antigel, Lichid de frana) si nivelul de uzura al anvelopelor si placutelor de frana/discuri.

Schimb ulei si filtre
Pentru stabilirea intervalului de schimb ulei si filtre, producatorii de autoturisme utilizeaza date reale din teren pentru a estima dupa ce interval de km sau de timp uleiul isi pierde din proprietati. Inlocuirea acestora se efectueaza la intervalele intre 20.000-40.000km in functie de motorizare sau 1 An.
Avand in vedere ca masinile de inchiriat tind sa fie mai solicitate, incercam sa ne situam intotdeauna la nivelul inferior ale acestor intervale. De multe ori, schimbam mult mai devreme decat indicatiile producatorului daca masinile sunt inchiriate mult timp si parcurg putini km, semn ca a fost condusa preponderant prin oras si pe distante scurte.

Inspectia Tehnica Periodica
ITP-ul conform legii in Romania se efectueaza o data la 2 Ani pentru masinile mai noi de 12 ani sau o data la 1 An pentru masinile mai vechi de 12 ani.

Verificarea si igienizarea sistemului de climatizare este o operatiune pe care o desfasuram anual la inceputul fiecarui sezon de vara. Aceasta operatiune este esentiala pentru a ne asigura ca vom respire un aer curat si in interiorul masinii.

Ce probleme intampinam cel mai des in domeniul de Rent a Car?

Stim ca impresia generala despre masinile de inchiriat nu este una tocmai placuta. Masinile sunt intretinute binisor chiar si de clientii de Rent a Car pe care ii avem in Cluj Napoca. Cele mai frecvente probleme nu apar de la proasta utilizare, ci mai degraba de la proasta proiectare si materialele tot mai economice folosite in constructia masinilor.
Cele mai frecvemte probleme sunt cauzate de senzori ce declanseaza anumite erori, sau de componente electrice defecte. Martorii in bord sunt la ordinea zilei iar in 99% din cazuri acestia nu afecteaza in vre-un fel modul de functionare al autoturismului. Check Engine la Mercedes Benz, Anti Pollution System la Renault, sau senzori de presiune in roti dupa schimbul de anvelope pentru noi sunt doar o alta zi de luni.

Avantajele clientilor ce aleg sa apeleze la serviciile noastre de Rent a Car din Cluj Napoca, Targu Mures si Sibiu sunt numeroase. Dar poate cel mai important este ca nu are grija acestor lucruri si nici nu suporta nici un cost, inafara de cel de inchiriere bineinteles. Verifica pagina de Oferte si Promotii pentru a vedea preturi reduse la Masini de inchiriat in Cluj.

Rent a Car Cluj Napoca

Echipa NapocaRent cu o experienta de 3 ani in domeniul de Rent a Car va pune la dispozitie o flota de autoturisme cu o vechime de maxim 5 ani, avand toate serviciile incluse.
REZERVA O MASINA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram