mail@napocarent.ro
+40773 725 119 - Dan

De ce s-au scumpit asigurarile auto?

01/05/2022

Preturile asigurarilor auto au crescut seminificativ in ultima perioada. Dar ce a cauzat aceasta crestere si cand vor reveni preturile la normal?
Noi cei de la Napoca Rent a Car Cluj ne-am propus sa va explicam pe scurt situatia preturilor RCA-ului din punctul nostru de vedere.

De ce s-au scumpit asigurarile RCA?

Piata RCA-urilor este formata din totalitatea companiilor ce ofera aceste polite de asigurare. Cand unul dintre asiguratori ofera un pret foarte mic, toti soferii vor alege sa incheie o polita cu acel asigurator. Acelasi lucru l-a facut pe piata din Romania brokerul City Insurance, care a scazut treptat preturile politelor RCA, stabilind astfel un pret de piata foarte mic. Un pret de piata ce s-a dovedit a nu fi sustenabil.

Dupa cativa ani in care s-au practicat aceste preturi mici, City Insurance a reusit sa castige o cota de piata de nu mai putin de 45%.

Aceasta politica de preturi mici nesustenabile avea sa aiba un final nefericit. Sumele ce aveau sa fie decontate de catre asigurator erau mult prea mari si nu puteau fi acoperite din venituri. Au aparut astfel probleme pentru pagubitii ce au fost implicati in accidente rutiere cu un alt autovehicul asigurat prin City Insurance. Acestia neavand sumele necesare pentru decontare, au amanat la plata reparatiile ce erau solicitate in baza constatarilor amiabile.
Dupa multe luni de intarziere la plata furnizorilor de servicii (service-uri) acestia au refuzat sa mai accepte in reparatie dosare de dauna ce aveau ca vinovat un autoturism asigurat la City Insurance.

In data de 9 Februarie 2022 Fondul de Garantare a Asiguratilor a declarat deschiderea procedurii de falimenti pentru City Insurance SA. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata in instanta.

Politele emise de Societatea de Asigurare-Reasigurare City  Insurance SA sunt valabile inca 90 de zile ce incep sa se scurga de la data de 9 Februarie,

In urma falimentului celei mai mari companii de asigurari, concurenta care era obligata pana acum sa ofere niste preturi competitive au decis majorarea preturilor. Tarifele s-au majorat cu pana la 200% sau chiar mai mult in functie de asigurator.

Aceste tarife se vor stabiliza in perioada urmatoare, cel mai probabil pana la sfarsitul anului.
Cresterea de tarife se simte cel mai mult la companii ce au in flota numeroase masini, acest lucru contribuie si el la cresterea preturilor ce implica logistica sau chiar si in domeniul nostru de Inchirieri Auto in Cluj.

 

Rent a Car Cluj Napoca

Echipa NapocaRent cu o experienta de 3 ani in domeniul de Rent a Car va pune la dispozitie o flota de autoturisme cu o vechime de maxim 5 ani, avand toate serviciile incluse.
REZERVA O MASINA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram