rezervari@napocarent.ro
Telefon 24/7:  +40773725119

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi in vara aceasta

06/05/2023

Vara aceasta în România poate fi o oportunitate excelentă de a descoperi locuri noi și frumoase alaturi de Napoca Rent a Car Cluj si serviciile noastre de inchirieri auto. Există o mulțime de destinații pe care merită să le vizitezi pentru a te bucura de peisaje spectaculoase, cultură, tradiții și gastronomie.  Va prezentam doar cateva dintre locurile interesante pe care noi consideram ca ar trebuie sa le incluzi in itinerariul tau de calatorie.

 

Maramureș: o regiune unică în Europa

Maramureșul este o regiune din nordul României, cunoscută pentru tradițiile sale autentice, meșteșuguri populare, casele din lemn și peisajele pitorești. Aici vei găsi o mulțime de sate rustice, biserici din lemn și peisaje montane deosebite. Printre cele mai interesante atracții se numără Mocănița, o locomotivă cu aburi care străbate zona, Cimitirul Vesel de la Săpânța și Valea Izei, cu satele sale tradiționale.

 

Delta Dunării: natură sălbatică și viețuitoare exotice

Delta Dunării este o rezervație naturală unică în Europa, care oferă ocazia de a observa o varietate de viețuitoare sălbatice și exotice, cum ar fi pelicanii sau lebedele negre. Aici vei găsi canale, bălți și insule, precum și sate pitorești și păduri de stuf. Poți explora delta cu barca sau cu bicicleta, dar nu uita să te protejezi de țânțari!

 

 

Transfăgărășanul: una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume

Transfăgărășanul este o șosea montană din Munții Făgăraș, care traversează cea mai înaltă creastă a Carpaților. Este considerată una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume, datorită peisajelor sale impresionante și a virajelor înțepenite. În apropiere se află și Cascada Balea, unul dintre cele mai frumoase cascade din România.

 

Sighișoara: orașul natal al lui Dracula

Sighișoara este un oraș medieval bine păstrat, situat în Transilvania, și este cunoscut ca fiind orașul natal al lui Vlad Țepeș, personajul care a inspirat legenda lui Dracula. Printre cele mai interesante atracții se numără Cetatea Sighișoara, Biserica Mănăstirii și Turnul cu Ceas. De asemenea, orașul găzduiește și un festival medieval anual, unde se pot vedea reprezentații ale meșteșugarilor și ale luptelor cu sabia.

 

Castelele din Valea Prahovei: un tărâm al basmelor

Valea Prahovei este o zonă turistică populară, situată la poalele Munților Bucegi. Aici se află unele dintre cele mai frumoase castele din România, precum Castelul Peleș și Castelul Bran. Ambele castele sunt pline de istorie și se spune că au inspirat poveștile cu vampiri și prințițese.

 

Cluj-Napoca: o capitală culturală vibrantă

Cluj-Napoca este una dintre cele mai interesante și vibrante orașe din România, cu o viață culturală bogată și o mulțime de evenimente și festivaluri organizate pe tot parcursul anului. Printre cele mai interesante atracții se numără Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Catedrala Sfântul Mihail și Piața Unirii.

 

Sibiu: o destinație culturală de prim rang

Sibiu este un alt oraș medieval bine păstrat, situat în inima Transilvaniei. Este cunoscut ca fiind una dintre cele mai importante destinații culturale din România, fiind gazda unor festivaluri importante, precum Festivalul Internațional de Teatru sau Festivalul de Folk. Printre cele mai interesante atracții se numără Piața Mare, Biserica Evangelică și Cetatea Sibiu.

 

Peștera și Cheile Râșnoavei: natură sălbatică și aventură

Peștera și Cheile Râșnoavei sunt o destinație populară pentru cei care doresc să exploreze natura sălbatică și să facă aventură. Peștera Râșnoavei este una dintre cele mai mari și mai impresionante peșteri din România, cu o lungime de peste 1 km și o varietate de formațiuni geologice impresionante. Cheile Râșnoavei, situată în apropiere, sunt o serie de defilee și canioane care oferă o experiență de hiking și escaladă interesantă și provocatoare.

 

Delta Dunării: un paradis pentru natură și animale sălbatice

Delta Dunării este una dintre cele mai mari și mai bine păstrate delte de râu din Europa, situată în sud-estul României. Este o destinație populară pentru cei care doresc să exploreze natura sălbatică și să vadă o varietate de animale, cum ar fi pelicani, stârci, șerpi sau mistreți. În plus, există și o serie de canale și canale navigabile care oferă oportunități de pescuit și de observare a păsărilor.

 

Lacul Sfânta Ana: o minune naturală în inima Carpaților

Lacul Sfânta Ana este cel mai mare lac vulcanic din România, situat în inima Munților Harghita. Este un loc minunat pentru cei care doresc să se bucure de natură și să se plimbe în jurul lacului, sau să facă hiking în munții din apropiere. Lacul este cunoscut și pentru apele sale cristaline și pentru faptul că nu are afluenți sau emisari.

 

 Mănăstirile din Bucovina: o bijuterie a artei și arhitecturii

Mănăstirile din Bucovina sunt o serie de mănăstiri ortodoxe vechi, construite în secolele XV și XVI, și decorate cu fresce impresionante. Sunt situate în nordul Moldovei și sunt recunoscute ca fiind o bijuterie a artei și arhitecturii religioase. Printre cele mai importante mănăstiri se numără Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Sucevița și Mănăstirea Humorului.

 

Castelul Corvinilor: un loc al legendelor și al misterelor

Castelul Corvinilor, situat în Transilvania, este unul dintre cele mai impresionante castele din România. Este cunoscut și sub numele de Castelul Huniazilor, și este faimos pentru legende și misterele sale. Construit în secolul al XV-lea, castelul a fost folosit ca închisoare și a fost locuit de numeroși nobili și regi din istoria Transilvaniei. Astăzi, este deschis pentru turiști și oferă o experiență interesantă pentru cei care doresc să exploreze istoria și cultura din această regiune.

 

Sighișoara: o bijuterie medievală

Sighișoara este un oraș medieval bine păstrat, situat în Transilvania. Este cunoscut pentru arhitectura sa medievală, iar centrul său vechi a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Aici se poate vizita Casa Dracula, casa în care se crede că a locuit Vlad Țepeș, și se poate explora cetatea medievală cu ziduri bine păstrate și turnuri de apărare.

 

Cluj-Napoca: un oraș vibrant și cultural

Cluj-Napoca este un oraș vibrant și cultural, situat în nord-vestul României. Este cunoscut pentru universitățile sale de prestigiu și pentru evenimentele culturale care au loc aici în fiecare an, cum ar fi TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania) și Untold (un festival de muzică electronică). De asemenea, orașul are o varietate de muzee și galerii de artă, precum și o mulțime de restaurante și baruri pentru a vă bucura de experiența gastronomică.

 

Sinaia: o destinație populară pentru turismul montan

Sinaia este o destinație populară pentru cei care doresc să se bucure de natura sălbatică și de sporturile montane. Aici se află Castelul Peleș, una dintre cele mai frumoase atracții turistice din România, precum și o serie de trasee montane care oferă oportunități de hiking și de explorare a peisajelor montane frumoase. De asemenea, Sinaia este cunoscută pentru stațiunea sa de schi, care oferă o varietate de pârtii pentru schi și snowboarding.

 

Bran: locul legendar al Castelului lui Dracula

Bran este un sat pitoresc situat în Transilvania, cunoscut pentru Castelul Bran, despre care se crede că a fost locuit de Vlad Țepeș, cunos cut sub numele de Dracula. Castelul a fost construit în secolul al XIV-lea și a fost folosit în trecut ca închisoare și ca fortificație. Astăzi, castelul este deschis pentru turiști și oferă o priveliște impresionantă asupra zonei înconjurătoare. În plus, satul Bran este un loc pitoresc și liniștit, care oferă oportunități de relaxare și explorare a frumuseților naturale din zonă.

 

Delta Dunării: o oază de biodiversitate

Delta Dunării este unul dintre cele mai mari și mai bine păstrate delte de pe continentul european, situată în partea de sud-est a României. Această zonă protejată este o oază de biodiversitate, cunoscută pentru varietatea sa de plante și animale sălbatice, cum ar fi pelicani, stârci și rațe sălbatice. Aici se poate face o croazieră pe canalele deltei, sau puteți explora zona închirind o barcă și navigând pe canalele mici. În plus, Delta Dunării este cunoscută și pentru gastronomia sa, care include preparate din pește proaspăt și fructe de mare.

 

Retezat: o destinație populară pentru turismul montan

Parcul Național Retezat este o destinație populară pentru cei care doresc să se bucure de natura sălbatică și de sporturile montane. Aici se află Munții Retezat, care oferă o serie de trasee de hiking și de explorare a peisajelor montane. De asemenea, parcul național este cunoscut pentru varietatea sa de plante și animale sălbatice, precum și pentru lacurile alpine impresionante. Retezat este un loc perfect pentru cei care doresc să se relaxeze și să exploreze frumusețile naturale din România.

 

Nu uita ca poti aplea oricand la serviciile noastre de Inchirieri Auto si Rent a Car din Cluj Napoca pentru a putea vizita tot ce iti doresti.

Rent a Car Cluj Napoca

Echipa NapocaRent cu o experienta de 3 ani in domeniul de Rent a Car va pune la dispozitie o flota de autoturisme cu o vechime de maxim 5 ani, avand toate serviciile incluse.
REZERVA O MASINA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram