rezervari@napocarent.ro
Telefon 24/7:  +40773725119

Serviciile de Rent a Car in Romania

02/04/2022

Serviciile de Rent a Car au aparut pentru prima data in Romania de prin anii '90 chiar in urma caderii regimului comunist. Odata cu libertatea de miscare de care am inceput sa ne bucuram, mai multi oameni de afaceri din zona Capitalei au pus bazele primelor companii de Inchirieri Auto. Erau bineinteles flote mici de masini, deoarece cererea pentru acest tip de serviciu era inca necunoscuta sau neaccesibila de majoritatea populatiei.

In timp, lucrurile s-au schimbat si Romanii au descoperit avantajele de a inchiria o masina pentru a-si satisface nevoile de mobilitate.

Inchirierile Auto din Cluj si Bucuresti la un nivel European

Cea mai mare dezvoltare a companiilor de Inchirieri Auto a avut loc in locatiile cu cel mai mult trafic aerian, fluxul de calatori fiind un indicator foarte important pentru cererea existenta pe piata de Rent a Car. In anii precedenti, cele mai importante Aeroporturi in functie de numarul de pasageri au fost Bucuresti, Cluj si Timisoara aceste trei orase avand aproape 50% din numarul total de pasageri.

 

In fiecare an apar pe piata noi prestatori de servicii de inchirieri auto, dar sunt putine cele care dispar. Asta inseamna clar ca exista cerere suficient de mare incat segmentul acesta de piata are parte de o crestere anuala a numarului de clienti cat si a veniturilor.

Care dintre companiile de Rent a Car sunt cele mai atractive?

Cel mai important aspect atunci cand dorim sa inchiriem o masina este bineinteles pretul. Dar un pret mic nu inseamna aproape niciodata ca serviciile sunt bune.

Cheltuielile privind administrarea si intretinerea unei flote de masini nu sunt deloc mici. Adaugand salariile si taxele de stat dar si costul leasingului financiar, aceste cheltuieli pentru o masina din clasa compacta precum Seat Toledo ajung la o suma de 400-450Euro/luna.

Exista totusi clienti care au false asteptari atunci cand doresc sa inchirieze o masina si ajung sa aleaga cea  mai ieftina oferta de pe piata, o mare parte dintre clienti cauta oferta de 10Euro/zi.

Pe piata de Rent a Car Cluj nu exista preturi de 10euro/zi decat in cazuri izolate sau in anumite perioade sau oferte Last Minute. Locul din care poti sa inchiriezi o masina la preturile derizorii dorite de clienti sunt la foarte mare departare de un Aeroport. In orase mici cu douazeci de mii de locuitori unde tarifele pentru astfel de servicii sunt de 50 de lei pe zi si vei primi un schimb o masina la voia sortii, dar cel mai probabil veche de 15 ani, murdara si aflata intr-o stare proasta spre foarte proasta.

Comparand oferta de mai sus, cu serviciile oferite de NapocaRent Inchirieri Auto Cluj unde vei beneficia intotdeauna de autoturisme noi cu maxim doi sau trei ani vechime, aflate intr-o stare excelenta de functionare dar si impecabile din punct de vedere al curateniei, vei constata ca primesti mai mult pentru banii achitati.

In plus, la NapocaRent acceptam ca si modalitati de plata atat plata in numerar cat si plata cu cardul. Nu exista comisioane pentru tranzactii indiferent de suma.

Rent a Car Cluj Napoca

Echipa NapocaRent cu o experienta de 3 ani in domeniul de Rent a Car va pune la dispozitie o flota de autoturisme cu o vechime de maxim 5 ani, avand toate serviciile incluse.
REZERVA O MASINA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram