mail@napocarent.ro
+40773 725 119 - Dan

Viitorul motoarelor cu ardere interna

19/04/2022

Viitorul Auto este electric!

Motoarele termice ce functioneaza pe benzina sau diesel sunt de domeniul trectului. Viitorul pietei auto se va baza exclusive pe masini electrice.

In ultimii ani segmentul masinilor electrice au avut parte de o crestere in ceea ce priveste atat vanzarile cat si interesul din partea populatiei. In Romania, anul 2021 a raportat cresteri de nu mai putin de 120% in ceea ce priveste unitatile vandute, existand deja 12.000 de autovehicule electrice inmatriculate deja la noi in tara.

Comisia Europeana are planuri mari pentru reducerea emisiior de CO2 pentru autovehiculele noi in urmatorii ani.

Douazeci si sapte de state membre printre care si Romania au semnat acordul prin care se anagajeaza sa reduca emisiile de gaze cu 55% pana in 2030.

Interdictia de a comercializa motoare cu ardere interna incepand cu 2035.
Exista un plan in care toti producatorii mari de masini ar trebui sa inceteze fabrizarea de autoturisme cu motoare termice.

Toti producatorii de autovehicule au inceput deja promovarea motoarelor electrice in defavoarea celor termice. Au redus considerabil capacitatea cilindrica a motoarelor comercializate pentru a indeplini noile cerinte de poluare impuse de Uniunea Europeana.

Chiar daca motoarele electrice nu polueaza in timpul utilizarii, procesul de fabricatie a bateriei poate produce o canitate de poluare intre 11-15 tone de dioxid de carbon. Partea buna este ca, poluarea are loc doar in locul de fabricatie a bateriilor si nu in orase, pentru a respire aerul poluat.

Toyota are o alternativa mai ecologica!

Cei de la Toyota sunt primii ce s-au gandit la mediu in fabricarea autoturismelor, ei incepand sa dezvolte masini hybrid incepand cu sfarsitul anilor 90.

Bateriile cu hidrogen sunt alternativa viabila si mult mai ecologica. Reactia chimica a hidrogenului cu oxigenul intr-un teanc de pile de combustibil ofera o autonomie de pana la 500km iar timpul de alimentare este de doar 5 minute! In viziunea celor de la Toyota, acest sistem de propulsie ce utilizeaza hidrogen este cea mai ecologica alternativa la combustibili fosili.

 

Suntem interesati si de parerea voastra legata de masinile electrice sau cele hibrid. Ati alege sa inchiriati o masina electrica sau hibrid de la Napoca Rent a Car Cluj ?

 

 

Rent a Car Cluj Napoca

Echipa NapocaRent cu o experienta de 3 ani in domeniul de Rent a Car va pune la dispozitie o flota de autoturisme cu o vechime de maxim 5 ani, avand toate serviciile incluse.
REZERVA O MASINA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram